Psicologia sistèmica i Coaching

Durant aquest període de confinament
SESSIONS ONLINE
** 20 % descompte **

608 77 26 36

La llar, un espai de benestar

Curiosament un dels negocis que ha tingut més èxit en aquest temps de pandèmia ha estat la venda de mobles. Ens hem hagut de quedar sense vacances per poder invertir una mica més a la casa! Sembla que per a molts era quelcom pendent i, vet aquí, que ara ha aparegut l’oportunitat.

L’espai on vivim és un reflex del nostre interior. Quan decorem la casa, busquem vestir-la d’allò que ens agrada; aquest és el camí d’anada. Però també hi ha un camí de tornada: el que hi ha a l’espai que habitem entra pels nostres sentits i alimenta l’ànima.

Crear una llar harmoniosa plena de vida hauria de ser un propòsit per a tota família, en la que col·laboressin tots, a partir d’acords comuns: els pares i els fills. Sovint, en un afany de sobreprotecció injustificable, no impliquem als nostres fills des de petits en aquest propòsit i quan arriben a l’adolescència se’ns fa molt més difícil. Si sentim amor cap al nostre espai de convivència comuna i sabem transmetre-ho als nostres fills, amb paciència i delicadesa, serà més fàcil que ells també hi col·laborin.

En aquesta tasca educativa esdevé clau la participació cooperativa d’ambdós pares. Cap pare/mare pot delegar en l’altra aquesta feina, perquè quan s’ofereixen dos exemples contraposats, els fills acostumem a triar el que implica menys esforç. Certament, el caos, és el producte de l’absència d’esforç. I com hi ha d’haver cert esforç, cal que ens dotem d’una bona dosi de paciència i de constància. Com diu la dita: “sense pressa, però sense pausa”. Àdhuc, com és evident, els pares han de tenir clar i consensuar quin model de llar volen tenir.

Però la llar no és només un lloc físic, compost exclusivament de coses materials, mobles, cortines, quadres… Aquest espai també té un ambient energètic que omplim amb els nostres pensaments, conductes i paraules.

Cada paraula expressada és una foto invisible que enganxem a les nostres parets, perquè l’energia que les acompanya té un poder adhesiu increïble; s’enganxa a les parets de la casa amb la mateixa força que s’enganxa a les parets de l’ànima.

L’aire que respirem és tan o més important que la comoditat de les cadires on seiem per sopar. Si cuidem els aspectes materials i els ambientals, aconseguirem una llar saludable. Els orientals, que tanta cura tenen de la seva casa i fins i tot tenen una ciència anomenada Feng-Shui, tenen una dita molt significativa: “Abans de voler canviar el món, dóna tres voltes per casa teva”.

Comparte el artículo:

Uso de Cookies Usamos cookies para proveerte del servicio y funciones propuestas en nuestra página web y para mejorar la experiencia de nuestros usuarios.   
Privacidad